strona główna - Bakłażan grillowany z szynką i mozzarellą

Bakłażan grillowany z szynką i mozzarellą

wstecz

 

• 1 bakłażan

• klika plastrów szynki tradycyjnej od Kojsa firmy Kabanos

• ser mozzarella

• pomidory

• 2 ząbki czosnku

• 2 gałązki natki pietruszki

• przyprawy: sól morska, pieprz czarny

 

 

Bakłażana umyj i pokrój w plastry pod lekkim kątem. Przypraw każdy kawałek solą morską i pieprzem czarnym, polej lekko oliwą i ułóż na ruszcie grilla.

Kawałki bakłażana piecz, aż każda ze stron się zarumieni. Przełóż plastry na talerz. Pokrój pomidory i ser mozzarella w plastry.

Na każdy kawałek bakłażana nałóż plaster pomidora i ser i przykryj szynką.

Przełóż teraz wszystkie plastry na ruszt i ponownie opiecz.   

 

Gotowe bakłażany przełóż na półmisek. Pokrój drobno natkę pietruszki i wymieszaj z pozostałą oliwą i wyciśniętym czosnkiem. Przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem,

następnie wymieszaj. Bakłażany ułożone na półmisku polej aromatyczną oliwą.

                                                                                                            Smacznego ;)

wstecz